Az epret mindenki szereti, és tejcsokival párosítva nagyon frissítő desszertet kapunk.
Hozzávalók:
Tejcsokis rész
300 g tejcsokoládé
1000 ml tejszín
4 lapzselatin
só
rum
340 g friss eper
Epres zselés rész
300 g epervelő
100 ml víz
60 g cukor
10 ml citromlé
5 lapzselatin
Recept
Az epres-zselés részhez az epervelőt a vízzel és cukorral felfőzzük, majd zselatinnal kötjük. Ha a zselé 30 fok környékére hűlt, vékonyan a pohárba adagoljuk, a maradékot pedig langyosan tartva félretesszük.
A tejcsokis részhez a zselatint beáztatjuk és az összes többi hozzávalót egy főzőedénybe adagoljuk, majd melegíteni kezdjük egészen 70 fokig. Folyamatos keverés mellett figyeljünk, hogy ne égjen meg. Ha a főzet felmelegedett, zselatinnal kötjük és ha 28 fokra hűlt, akkor a poharakba, a zselés rétegre adagoljuk.
A poharakat újra hűtőbe helyezzük és ha a krémek megszilárdultak, akkor a megmaradt zselével újabb réteget képezünk.
Dekorációként 4-es cikkekre vágott eprekkel és mentával díszítjük.
Hibalehetőség
Fontos összetevő a citrom, ugyanis ha azt nem használjuk, az eperszósz elveszítheti élénk színét és megbarnulhat.
Ha szívesen fejlődnél szakmailag a desszertkészítések világában, akkor könyveim garantáltan a segítségedre lesznek.
1) Gyere fel az oldalramra
2) Nézd meg a részleteket
3) És vállassz a Patissier I. vagy II.-es könyvem közül (vagy akár mindkettőt)
üdv:
Dávid