Egyedi, különleges desszertek készítése

Desszertkészítés

Desszertkészítés

Epres-tejcsokis panna cotta

ha már nyár, akkor mindenképp valami epres...

2020. július 19. - JD Patissier

fokep-epres-tejcsokis-pannacotta.jpg

Az epret mindenki szereti, és tejcsokival párosítva nagyon frissítő desszertet kapunk.

Hozzávalók:

Tejcsokis rész
300 g tejcsokoládé
1000 ml tejszín
4 lapzselatin

rum

340 g friss eper
Epres zselés rész
300 g epervelő
100 ml víz
60 g cukor
10 ml citromlé
5 lapzselatin

Recept

Az epres-zselés részhez az epervelőt a vízzel és cukorral felfőzzük, majd zselatinnal kötjük. Ha a zselé 30 fok környékére hűlt, vékonyan a pohárba adagoljuk, a maradékot pedig langyosan tartva félretesszük.

A tejcsokis részhez a zselatint beáztatjuk és az összes többi hozzávalót egy főzőedénybe adagoljuk, majd melegíteni kezdjük egészen 70 fokig. Folyamatos keverés mellett figyeljünk, hogy ne égjen meg. Ha a főzet felmelegedett, zselatinnal kötjük és ha 28 fokra hűlt, akkor a poharakba, a zselés rétegre adagoljuk.

A poharakat újra hűtőbe helyezzük és ha a krémek megszilárdultak, akkor a megmaradt zselével újabb réteget képezünk.

Dekorációként 4-es cikkekre vágott eprekkel és mentával díszítjük.

Hibalehetőség

Fontos összetevő a citrom, ugyanis ha azt nem használjuk, az eperszósz elveszítheti élénk színét és megbarnulhat.

 

Ha szívesen fejlődnél szakmailag a desszertkészítések világában, akkor könyveim garantáltan a segítségedre lesznek.

1) Gyere fel az oldalramra

2) Nézd meg a részleteket

3) És vállassz a Patissier I. vagy II.-es könyvem közül (vagy akár mindkettőt)

www.jakabfidavid.com

üdv:
Dávid

süti beállítások módosítása