Csak erdekes adalek: a fekete erdei tortanak valojaban nincs koze a fekete erdohoz. Egy bonni cukraszdaban, egesz pontosan bad godesberg kozpontjaban talaltak ki. A tejszinhabon levo cseresznye emlekztette a cukraszt a feketei erdei noi nepviselet kalapjara, amin piros "gombocok" vannak. Sajnos az akkori cukraszda jogutodja is megszunt iden ev elejen, bar a helyen szinten cukraszda van.
A mascarpone nagyon elnehezíti ezt a desszertet. Egy könnyed semifreddo talán jobb választás lenne.
A "kifli" veneszi eltévelyedés. Ezt klasszikusan kalácsból, vagy briósból kell készíteni. Szárítani nem kell, viszont a tejes áztatás 3 óra.
A barackból is inkább coulist adnék hozzá.
Úgy nézem, hogy az apró feketecsalán (shiso) levelek semmiről sem maradhatnak le :)
Egyedi, különleges desszertek készítése
Desszertkészítés
Desszertkészítés
Utolsó kommentek:
Szelid sunmalac 2020.07.15. 22:11:39
Bejegyzés: Fekete-erdő evolúció
petimegmondja 2020.07.15. 21:18:08
A mascarpone nagyon elnehezíti ezt a desszertet. Egy könnyed semifreddo talán jobb választás lenne.
A "kifli" veneszi eltévelyedés. Ezt klasszikusan kalácsból, vagy briósból kell készíteni. Szárítani nem kell, viszont a tejes áztatás 3 óra.
A barackból is inkább coulist adnék hozzá.
Úgy nézem, hogy az apró feketecsalán (shiso) levelek semmiről sem maradhatnak le :)
Bejegyzés: Mascarponés mákos guba